HondaJet Elite – nova igračka za milionere

Lux

Kompanija Honda Aircraft upravo je predstavila pravo umjetničko djelo – avion HondaJet Elite

Ovaj novi novi najsavremeniji džet posjeduje konfiguraciju za montažu motora na krilu, lagani složeni trup i mnoge druge pogodnosti, kao i poboljšanu aerodinamičku tehnologiju koja omogućava ovom mlaznjaku da leti daleko i što je moguće tiše.

Sve ove nove karakteristike omogućavaju HondaJet Elite da leti 396 km dalje od svog prethodnika i značajno smanjuje visoku frekvenciju šuma unutar kabine.

Govoreći o ažuriranjima, ovaj džet takodje dolazi sa inovativnim elektronskim sistemom koji nudi funkcije upravljanja performansama za optimalno planiranje leta i automatsku stabilnost.

Iako je relativno mala po veličini, kabina je prilično velikodušna kada je riječ o putnicima. U njoj se nalazi i privatni toalet, kuhinja sa punim servisom, izvrsna kožna sjedišta i bežična internet veza za one koji žele ostati u kontaktu sa stvarnim svijetom na bilo kojoj nadmorskoj visini.

Sedam putnika će uživati u ovom mlaznjaku i njegovim novim super karakteristikama.

HondaJet Elite takođe je dizajniran da bude ekološki odgovoran, što znači da je efikasnost u gorivu maksimalna. Zahvaljujući visoko automatizovanom avionskom programu Garmin G3000, HondaJet Elite će sigurno imati svoje kupce koji će željeti da pilotiraju ovom fantastičnom letjelicom. (Luxlife)