Cigareta od milion dolara

Pojavila se nova najskuplja cigareta, Royal Courtesan Gurkha Cigar koja košta čak milion dolara

Za tu cijenu, dobijate malo više od premijum duvana i omotača. Kao prvo, vašu cigaretu će vam dostaviti na kućnu adresu preko kurirske službe. Cigareta je dobila i dašak Remy Martin Black Pearl Louis XIII konjaka, koji se prodaje po cijeni od 165.000 dolara po flaši, a za izradu ove cigarete koriste se specijalne tehnike – one se rolaju ručno od strane specijalne grupe ljudi koja nosi povez preko očiju. Povez nose kako bi se osigurali da svojim čulom dodira obavljaju taj proces, a ne čulom vida. Fileri ovih cigareta, fitrirani u Fidži vodi dolaze iz regije Himalaja i rastu okupani sunčevim zracima.

Vrhunski fileri i najbolji konjak svijeta ne čine cijenu ove cigarete. Ono što doprinosi milionu koji ćete potrošiti na ovu cigaretu su zlatni listovi kojima je obmotana i traka koja je ukrašena dijamantima. Dakle, dobijate bijele dijamante težine pet karata.

Gurkha-Royal-Courtesan-2

 

Kaizad Hansotia, CEO Gurkha Cigars kompanije rekao je da je Gurkha klijentela navikla na samo ono najbolje i mi bez prestanka upravo to i proizvodimo. Ovo je cigareta za one koji žele samo najekskluzivnije, najluksuznije i najraskošnije iskustvo koje neko nudi.