Specijalno izdanje John Walker viskija

Lux

Ne možete imati previše dobrih stvari, zbog čega mi čvrsto vjerujemo da su ograničena izdanja uvijek tražena. Ovog puta, predstavljamo vam poželjni premijum John Walker viski ograničenog izdanja, koji je zapravo poslednja tura The John Walker viskija, a dio je The John Walker & Sons portfolio i biće predstavljen pod imenom The Last Cask, sa samo 330 dostupnih flaša.

Diageo kompanija tvrdi da je ova proizvodnja došla do svog kraja zbog spajanja buradi – ovaj viski je proizveden pre sto godina, tako da ne može više pružiti pravi balans dubine i karaktera svojim fanovima.

Ovi viskiji su svakako sorte koje želite u svom ličnom baru. Ono što ih čini posebnim jeste činjenica da su sazreli uz pomoć tehnike trostruke maturacije. Šest singl malt i three-grain viskija su prvo individualno sazrela, prije nego što su spojena u dvije odvojene kombinacije i potom ponovo vjenčana spajajući svoje delikatne ukuse. Baš zbog tog komplikovanog procesa, imamo priliku da uživamo u slatkoći, suptilnoj začinjenosti i nježnom voćnom karakteru ovog pića.

Svako od nas ima one posebne trenutke u životu kada želi da podigne čašu i nazdravi – da li je to udaja ćerke, završetak školovanja djeteta, trenutak u kom ste konačno sebi kupili auto iz snova ili je u pitanju obično veče koje želite da pretvorite u posebno otvaranjem vrhunskog viskija, vjerujemo da će vam ovo piće dodatno uljepšati svaki od tih trenutaka. Kolekcija ograničenog izdanja će moći da se kupi krajem ovog mjeseca porudžbinom iz Kine, dok će se na odabranim tržištima naći u prodaji od oktobra, sa cijenom koja ide do 3.635 dolara.