Forbs ažurirao listu: Najbogatiji još bogatiji

Prema novoj, ažuriranoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu, osnivač Amazona Džef Bezos i dalje drži prvo mjesto, koji je sve bogatiji i bogatiji

Bogatstvo osnivača kompanije za internet trgovinu se gotovo utrostručilo od 2016. do 2017. godine, kada je zaseo na prvo mjesto, sa preko 100 milijardi dolara bogatstva. Vrijednost imovine Bezosa (54) procjenjuje se trenutno na 112 milijardi dolara.

On je na prvom mjestu smijenio dugogodišnjeg najbogatijeg čovjeka svijeta Bila Gejtsa, suosnivača softverske kompanije Majkrosoft, koji je na prvom mjestu bio 18 godina, a sada suvereno drži drugu poziciju sa 90 milijardi dolara.

Treći je Voren Bafet (88), čije se bogatstvo procjenjuje na 84 milijarde, najvećom zaslugom zbog većinskog vlasništva nad korporacijom Berkšir Hatavej.

Sa bogatstvom od 72 milijarde slijedi Bernard Arno (69), vlasnik LVMH, što je skraćenica francuskog koncerna Moët Hennessy – Louis Vuitton S.A., sa preko 60 luksuznih marki. Međutim, on se našao i među najvećim gubitnicima jer mu je bogatstvo smanjeno ove godine za 735 miliona dolara.

Na petom mjestu ga ubrzano slijedi sve bogatiji Mark Zakerberg (34), suosnivač najpopularnije društvene mreže na svetu Fejbuk, sa bogatstvom od 71 milijarde dolara.