Saradnja Lanaca i kompanije iz Porsche grupe

BiH

Kompanija Lanaco potpisala je ugovor o saradnji sa MHP A Porsche Company, vodećom u oblasti digitalne transformacije autoindustrije i IT konsaltinga.

Kompanija MHP je dio Porsche grupe koja svoje poslovanje ostvaruje na globalnom tržištu u segmentu konsaltinga u informacionim tehnologijama i najvišem nivou ekspertize u automobilskoj industriji.
Ističu da su prepoznali entuzijazam i stručnost zaposlenih u Lanacu koji svojim znanjem mogu unaprijediti međunarodne projekte digitalizacije autoindustrije.

U Lanacu ističu da saradnja sa ovom kompanijom pruža stratešku i operativnu podršku na nacionalnom i međunarodnom nivou, jer MHP kompanija ima značajno iskustvo u međunarodnim projektima i uspostavljanju partnerskih odnosa i lokacija širom svijeta. Lanaco u ovom partnerstvu vidi osnaživanje IT industrije i privrednog sektora Republike Srpske i BiH.

MHP kompanija zapošljava oko 2.500 radnika i vodeća je na prostoru jugoistočne Evrope, a Lanaco će od danas zavidno znanje iz oblasti informacionih tehnologija moći da primijeni u projektima Porsche grupe koja je u oblasti autoindustrije prepoznatljiva po vodećim brendovima Porscheu, Audiju, Volksvagenu, Seatu, Bentliju, izvijestio je RTRS.