Koliko je „težak“ Kralj horora

Back stage

Kako je stigao nastavak kultnog filma „To“, poznati pisac dobiće još koju nulu na računu.

Ponovo se družimo sa ekipom Gubitnika i strašnim klovnom Penivajzom. Horor film rađen je po knjizi Stivena Kinga koju je objavio 1986. godine. Riječ je o nastavku filma iz 2017. godine.

King uglavnom piše horor romane i naučnu fantastiku i to sa velikim uspjehom. Mnogi od njegovih romana poslužili su kao inspiracija za filmove i serije, uključujući i film „Keri“, „Isijanje“ i „Mizeri“.

Kako je stvarao remek djelo jedno za drugim, tako je počelo da raste i njegovo bogatstvo, piše Daily Star. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 miliona dolara što ga čini jednim od najplaćenijih pisaca na svijetu. 2018. godine našao se na trećem mjestu Forbsove liste najplaćenijih autora, a ispred njega su bili samo Džejms Paterson i J.K. Rouling. Prema pisanju medija on je udvostručio svoju zaradu kada je dobio ček od čak 8 cifara nakon prvog filma „To“.

Film „To“ zaradio je 700 miliona dolara širom svijeta, a u film je uloženo 35 miliona dolara. King se sprema da unovči novi pozamašni ček od drugog dijela kultnog filma. Prema pisanju Forbsa on je u 2018. godini zaradio 27 miliona dolara.

71-godišnji pisac prodao je preko 350 miliona romana širom svijeta. Objavio je 61 roman, 6 knjiga koje nisu fantastika i oko 200 kratkih priča.

„Kralj horora“ osvojio je brojne nagrade, uključujući i Grand Master Award od Pisaca misterija Amerike 2007. godine i Nacionalnu medalju umjetnosti 2015. godine.