Dogovorena saradnja Jahorine i skijaša iz Hong Konga

BiH

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je protokol o saradnji sa Skijaškim savezom Hong Konga i Olimpijskim centrom /OC/ “Jahorina”, kojim se grad i OC obavezuju da pruže dobre uslove za pripreme skijaške reprezentacije Hong Konga.

Vuković je istakao da se od reprezentacije Hong Konga očekuje da učestvuje u svim marketinškim aktivnostima OC “Jahorina” i grada Istočno Sarajevo.

“Sprovodimo mnogobrojne promotivne aktivnosti i turizam gledamo kao glavnu privrednu granu i dolazak ove sportske ekipe možemo posmatrati u tom kontekstu”, rekao je Vuković i dodao da će grad krajem februara ugostiti i rusku deleagciju iz prijateljskog grada Kolomne.

Zahvalivši sugrađaninu Marku Rudiću, treneru skijaške reprezentacije Hong Konga, što je odabrao Jahorinu i Istočno Sarajevo za pripreme, Vuković je istakao da je ovo još jedna poruka da je ovaj grad poželjno mjesto za dolazak gostiju, te izrazio nadu da će skijaši odnijeti dobre utiske.

Vuković je naglasio da je grad Istočno Sarajevo finansijski pomogao da krene svakodnevna autobuska linija iz Istočnog Novog Sarajeva i Pala prema OC “Jahorina”, dodavši da će autobus sa autobuske stanice u Dobrinji polazati u 8.00 časova, a sa Pala u 8.45, a sa Jahorine će se vraćati u 16.00 časova.

On se nada da će ovu liniju koristiti veliki broj sugrađana jer je OC “Jahorina” pripremio mnogo sadržaja koji bi trebali biti razlog dolaska na planinu.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić zahvalio je gostima iz Hong Konga što su odabrali Jaharinu za pripreme za Olimpijske igre jer je to još jedno priznanje za ono što je urađeno na ovoj planini.

“Ovo je jedan zajednički uspjeh za Jahorinu, a mi ćemo da se trudimo da budemo odlični domaćini”, rekao je Ljevnaić i dodao da se nada da će svi koji su na priprema da prezentuju Jahorinu, Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku na najbolji mogući način.

On je naglasio da, zahvaljujući sistemu osnježavanja, ova zimska sezona teče odlično i da je danas 58 dan skijanja, ocjenivši da će i ove godine biti oboren rekor jer je već zabilježeno 40 odsto povećanje prihoda u odnosu na lani.

Ljevnaić je najavio i mnogo događaja na Jahorini od 1. februara kada će biti održan odbojkaški turnir na snijegu, koncerti Petra Graše, Nikole Rokvića, grupe “Regina”, te druženje sa Rambom Amadeusom, predstava “Ero sa onoga svijeta” Željka Ninčića, vožnja ratracima, humanitarna trka “Skijaj za život” i 7. marta koncert Džibonija.

Predsjednik Skijaškog saveza Hong Konga Edmond Jue zahvalio je Vukoviću i Ljevnaiću na prijemu, istakavši da se nada da će u budućnosti imati priliku da, osim turističke promocije ovog grada, organizuju i neki veći sportski događaj.

On je naglasio da su u dobrim rukama i da će imati dobre pripreme jer je njihov trener Marko Rudić dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama.

“Grad Istočno Sarajevo i Jahorina su veoma lijepi i nadam se da ćemo imati priliku da ponovo dođemo”, rekao je Jue i zahvalio Vukoviću i Ljevnaiću što su im omogućili da se pripremaju na Jahorini.

Rudić je naglasio da ovi takmičari nisu samo iz Hong Konga već iz svih djelova svijeta gdje će otići pozitivna slika iz Istočnog Sarajeva i Jahorine.

On je naglasio da je Ljevnaić dao sve od sebe da staze budu savršeno pripremljene i da su svi zadovoljni treninzima, kao i ljepotom Jahorine.

“Kroz ovu saradnju želimo da otvorimo Jahorinu i grad Istočno Sarajevo”, rekao je Rudić.