Da li biste kupili zlatni Blackberry X Porsche Design telefon?

Predstavljen 2012.godine, kao moderna verzija najnovijeg modela Bold 9900, BlackBerry Porsche Design P’9981 pametni telefon, postao je instant hit među biznismenima, poznatim ličnositma i bogatim ljudima iz čitavog svijeta…

Porsche Design se udružio sa ljudima iz Research in Motion kako bi kreirali ovaj prefinjeni izgled, zbog čega je telefon dobio zvanje modernog klasika i i dalje predstavlja savršeni dodatak bilo kojoj kolekciji gedžeta.

Sturčnjaci za pozlatu Goldgenie, takođe su bacilli svoje oko na ovaj uglađeni uređaj u proteklih nekoliko mjeseci, da bi odlučili da ga dodatno poboljšaju 24-karatnim zlatom, naravno. Dodir Mide pretvorio je ovaj nevjerovatni komad tehnologije u nešto što je još nevjerovatnije, sa 24-karatnim zlatnim slojem koji prekriva čitavo tijelo telefona i pločicu sa brojem ogrančenog izdanja, koja je zapravo napravljena od čistog zlata.

Goldgenie će proizvesti ovog ljepotana u ograničenom izdanju od samo dvadeset pet jedinica, pri čemu svaka dolazi bez kartice i zaključane mreže. Britanska kompanija će takođe dodati i slušalice ovom pozlaćenom telefonu, desktop postolje za punjenje i krpicu za glancanje. Takođe, dobićete punu dokumentaciju telefona, ali ako očekujete da će vam vaše omiljene aplikacije raditi na njemu, možda ćemo vas razočarati.

Kao što smo već rekli ranije, Blackberry Porsche Design P9981 lansiran je pre sedam godina, a iako je bio napredan i luksuzan za svoje vrijeme, njegova tehnologija je danas zastarjela. Telefon i dalje pokreće 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon MSM 8655 procesor sa jednim jezgrom, zajedno sa 768 MB RAM memorije i mali touchscreen ekran sa rezolucijom 480×460 piksela.