Indijac po bogatstvu prestigao Warrena Buffetta

Milioneri

Ambani sada ima 80 milijardi dolara i 6. je najbogatija osoba na svijetu. Ove godine je njegovo bogatstvo povećano za 21 milijardu dolara, piše BiznisInfo.

Ambani kontroliše 42 posto firme “Reliance Industries”, vlasnice najvećeg svjetskog kompleksa za preradu nafte. Ostale djelatnosti konglomerata sa sjedištem u Mumbaiju uključuju 4G bežičnu mrežu širom Indije.

Milijarder također posjeduje stambeni objekat vrijedan više od 400 miliona dolara i profesionalni tim za kriket u Mumbaiju.

Kuća porodice Ambani u Mumbaju

Buffett ima 79 milijardi dolara i u ovom trenutku je 7. najbogatija osoba. Njegovo bogatstvo ove godine je smanjeno za oko 10 milijardi dolara.

Musk došao na 4. mjesto

Zanimljivo je i da je Elon Musk postao je 4. najbogatija osoba na svijetu. Njegovo bogatstvo dostiglo je iznos od 90 milijardi dolara, nakon što je poraslo za dodatnih 5 milijardi.

Od početka godine njegovo bogatstvo poraslo je za čak 62 milijarde dolara, a sve zbog rasta dionica proizvođača električnih automobla “Tesla”.

Musk je sada prestigao Francuza Bernarda Arnaulta, vlasnika konglomerata za prodaju luksuznih proizvoda, koji je pao na 5. mjesto najbogatijih ljudi, a koji trenutno ima nešto više od 83 milijarde dolara. On je od početka godine izugubio oko 21 milijardu.

Trojica najbogatijih ljudi na svijetu su Jeff Bezos, Bill Gates i Mark Zuckerberg.