Nastavljen rast bitcoina, nadomak 52.000 dolara

Valuta

Bitcoin je jutros preskočio još jednu stepenicu i premašio vrijednost od 51.000 dolara. Između 9 i 10 sati cijena ove kriptovalute išla je i do 51.700 dolara, a trenutno se kreće na nekoliko desetina dolara oko novog rekorda, piše Blic.

Juče je bitcoin prešao granicu od 50.000 dolara i postavio novu rekordnu vrijednost, kada se najpopularnijom kriptovalutom nekoliko minuta trgovalo po cijeni od 50.600 dolara.

Prva i najpoznatija svjetska kriptovaluta nastavila je tako nagli uspon iniciran stavom velikih investitora koji su počeli ozbiljno da shvataju digitalnu imovinu. Sinoć je bitcoin vredio 49.998 dolara, što znači da je tokom ove godine ojačao za oko 70 posto.

Rast cijene bitcoina posebno se intenzivirao nakon što je proizvođač električnih automobila “Tesla” saopštio da je uložio 1,5 milijardi dolara u bitcoin i da će prihvatati plaćanja u ovoj digitalnoj valuti.

Pored “Tesle”, bitcoin je proteklih mjeseci zabilježio do sada neviđenu tražnju brojnih velikih i malih investitora koji su najavili njegovo prihvatanje kao sredstva plaćanja.

Mnogi stručnjaci predviđaju još veći rast vrijednosti bitcoina, sve do 100.000 dolara, dok su pojedini bankari još optimističniji i najavljuju da bi mogao da dostigne i 146.000 dolara.