Tesla pokreće lanac restorana

Investicije

Elon Musk najavljuje iskorak u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom brenda Tesla.

Tačnije, Tesla je podnijela zahtjeve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije “restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services”, što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga “hrane za van”.

Ako se pitate šta će povezati kompaniju Tesla s lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim stanicama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger stanicama za punjenje električnih automobila imati “propratne sadržaje” koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite prije, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog ljubimca.

Tesla je ovo već zapravo testirao u Kaliforniji kada je uveo mali kiosk s ponudom jela i pića, a sada to žele da podignu na znatno viši nivo.

Lanac Teslinih restorana krasiće veliko slovo T iz logotipa, a Mask i ekipa su takođe za restoranske potrebe podnijeli zahtjev za zaštitni znak samog imena Tesla.

Kako bi bili još zanimljiviji posjetiocima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Maskovu automobilsku kompaniju pa možda vidimo i konobara robota s Tesla auto-pilotom.