U PortoNovi će 2018. biti uloženo 288 miliona eura

Investicije

Radovi na projektu PortoNovi izvode se predviđenom dinamikom, pri čemu će samo tokom naredne godine biti investirano 288,13 miliona eura, što je približno dosadašnjem ulaganju u protekle četiri godine, saopštio je predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa Ahmet Erentok

On se juče sastao sa premijerom Duškom Markovićem, koji je kazao da je zadovoljan uspješnim razvojem projekta PortoNovi, kao i da je uvijek vjerovao u njega.

“Vlada u potpunosti podržava ovaj značajan razvojni projekat i spremna je da maksimalno ubrza sve procedure i na taj način dodatno doprinese bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji resursa”, rekao je Marković, ocjenjujući da projekat PortoNovi smatra jednom od najvažnijih investicija u zemlji.

Premijer je, kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću, upoznao Erentoka sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da aerodrome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore.

Erentok je kazao da je zadovoljan planom Vlade da podigne nivo aerodroma u Tivtu i Podgorici. “On je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu, uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko Prolaza Verige, pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke Kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik“, saopšteno je nakon sastanka.

U razgovoru je bilo riječi i o daljem razvoju turizma kroz obogaćivanje turističke ponude, promociji Crne Gore i njenom brendiranju, kao i o planovima Azmont Investmentsa u Crnoj Gori, posebno u kontekstu vidno poboljšane investicione klime i rejtinga zemlje.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović i zamjenik izvršnog direktora Azmont Investmentsa zadužen za operacije Stevan Milić.