Mahle: Investicija od 40 miliona KM i posao za 900 radnika

Investicije

Fabrika za proizvodnju dijelova za autoindustriju “Mahle” planira da proširi proizvodnju, nakon završetka izgraenje objekta vrijednog 20 miliona eura u kojem će biti zaposleno 900 radnika.

Istaknuto je to na sastanku ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojina Mitrovića i direktora fabrike Pavela Laha.

Lah je upoznao Mitrovića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za autoindustriju na području Laktaša, kao i aktivnostima u izgradnji novog proizvodno-poslovnog objekta na lokaciji poslovne zone Aleksandrovac 2.

Prema njegovim riječima plan za realizaciju investicije vrijedne 20 miliona eura je novembar 2023. godine, a nakon završetka novog poslovnog objekta u fabrici će biti zaposleno oko 900 radnika.

Mitrović je istakao spremnost Ministarstva privrede i preduzetništva za podršku proizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije.

Dodao je da se ulaganjem u savremene tehnologije postiže konkurentnost na inostranom tržištu, a proširenjem postojećih kapaciteta stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.