South African Airways i Kenya Airways formiraće najveću afričku avio kompaniju

Tržište

South African Airways (SAA) i Kenya Airways (KQ) iskazale su spremnost da oforme pan-afričku avio gruou i iskoriste centre u Johannesburgu, Nairobiju i Cape Townu. Obje su strane potpisale Memorandum o saradnji.

Privremeni izvršni direktor SAA -e, Thomas Kgokolo, rekao je da je njihova namjera stvoriti najvećeg avio prevoznika u Africi, koji će imati koristi od najmanje dva atraktivna čvorišta u Johannesburgu, Nairobiju, a moguće i Cape Townu.

Dodao kako je sljedeći mogući korak South African Airways i Kenya Airways uspostaviti zajedničku radnu grupu koja će dalje raspravljati o memorandumu i uspostaviti sustave za sisteme zajednički navedenih ciljeva, prenosi Internationalfinance.

U izjavi je rekao: „Ovaj zajednički memorandum s Kenya Airwaysom, jednim od najjačih i najcjenjenijih prevoznika na kontinentu, učiniće upravo to. […] Dio nadležnosti SSP -a je da bude značajan pokretač poslovanja i trgovine u Africi, a kroz ovakvo strateško razumijevanje biće postignut prvi korak u napretku Južne Afrike i rastu kontinenta. ”