Vrhovac: SET značajan za promociju cijele Srpske

BUSINESS KLUB

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske /IRBRS/ Dražen Vrhovac rekao je danas u Trebinju da je je Peti Samit energetike – SET 2024 događaj koji je značajan za promociju Trebinja, Hercegovine i cijele Republike Srpske.

Vrhovac je novinarima rekao da Trebinje treba da bude ponosno što je domaćin ovako značajnom regionalnom događaju kao što je SET.

-Samit ima veliku snagu. Znamo to iz našeg iskustva, jer kad IRBRS organizuje našu investicionu konferenciju `Invest Srpska` dolaze nam mnogi gosti, akredituje se 50-60 novinara iz Evrope i svijeta, zato što smo atraktivni i zanimljivi. Trebinje treba da bude ponosno što je domaćin ovakvom događaju

Čestitam ljudima, rekao je Vrhovac, koji su prije pet godina imali hrabrost i viziju pokretanja jednog ovako snažnog događaja koji se danas u punom kapacitetu potvrđuje.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je svečano otvorio SET koji će tokom dva naredna dana okupiti 1.000 učesnika iz 11 zemalja, kao i predstavnike 200 kompanija.

U radu trodnevnog Samita čiji je slogan “Energetska povezanost zapadnog Balkana” učestvovaće najeminentniji stručnjaci za energetiku iz regiona.

Programom Samita predviđen je niz panela, razgovora, ali i poslovnih susreta na marginama.

Samit energetike u Trebinju organizuju Elektroprivreda Republike Srpske i kompanija SET pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, a generalni sponzor je “Elnos grupa” iz Banjaluke.