DRAŽEN VRHOVAC: Otvorili smo vrata Republici Srpskoj širom svijeta

BUSINESS KLUB

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske aktivno promoviše potencijale Republike Srpske kroz organizovanje brojnih događaja. Ove godine održali su investicione forume u Beču, Istanbulu, Milanu, Barseloni, Rijadu i Abu Dabiju, te učestvovali na velikim međunarodnim forumima, uključujući AIM Global u Abu Dabiju. IRBRS će u novembru, uz podršku predsjednika RS i Vlade RS i u saradnji sa AIM Global organizovati Drugi INVEST FORUM i Četvrtu investicionu konferenciju INVEST SRPSKA.

piše SVJETLANA IVANOVIĆ      foto IRBRS

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske otvorila je vrata širom svijeta, ali poslije svakog događaja, sastanka ili razgovora u inostranstvu o potencijalima Republike Srpske nastoje da organizuju događaje u svojoj zemlji. Namjera je da povežu naše privrednike, lokalne zajednice i republičke institucije sa stranim privrednicima, a upravo od njih su i dobili potvrdu da rade pravu stvar.  

U prvoj polovini ove godine održali su investicione forume u Beču, Istanbulu i Milanu. Delegacija IRBRS bila je i na godišnjoj skupštini Evropskog udruženja javnih banaka u Barseloni, kao punopravna članica u međunarodnim finansijskim tokovima. Učestvovali su i na velikom investicionom događaju u Rijadu, kao i u Abu Dabiju na najvećem svjetskom investicionom forumu u organizaciji svjetske investicione platforme – AIM Global.

IRBRS i INVEST FORUM postali su platforme koje okupljaju domaće i međunarodne investitore, predstavljajući mogućnosti ulaganja i projekte Srpske

Upravo ta platforma ove godine je partner u organizaciji IRB-ovog Drugog INVEST FORUMA, koji će biti održan 12. i 13. novembra, istovremeno sa četvrtom investicionom konferencijom INVEST SRPSKA.

-AIM Global će putem svoje mreže pozvati investitore da dođu na Jahorinu, gdje će Republika Srpska predstaviti mogućnosti investiranja za međunarodne i domaće privrednike. Ukazali su nam čast podrškom – rekao je Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRBRS.

Podsjetio je da se „AIM CONGRESS“ od samog početka etablirao kao vodeća investiciona platforma na Bliskom istoku, na čijim godišnjem investicionom sastanku učestvuje više od 175 zemalja svijeta i koji broje više desetina hiljada predstavnika institucija.

Vrhovac kaže da u promociji potencijala Republike Srpske imaju podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Republike Srpske.

-Naš glavni motiv je bolji život svih nas u Republici Srpskoj. Cilj je da to ostvarimo tako što ćemo dovesti kvalitetne kompanije i ostvariti kvalitetna ulaganja u Republiku Srpsku – kaže Vrhovac.

INVEST SRPSKA i INVEST FORUM postali su svojevrsna investiciona platforma Republike Srpske koja okuplja, informiše i povezuje veliki broj domaćih i međunarodnih institucija, organizacija i kompanija, doprinoseći jačanju privrednog ambijenta i prilivu novih ulaganja u Republiku Srpsku.

U protekle dvije godine, IRBRS je organizovao susrete sa više od 250 stranih privrednika, promovišući Republiku Srpsku kao atraktivnu investicionu destinaciju i uspostavljajući aktivnu saradnju sa preko 250 kompanija

Cilj ovih događaja je da se na najbolji mogući način, na jednom mjestu i sinergijski, predstave mogućnosti za ulaganje, potencijali i projekti Republike Srpske i njenih gradova i opština. Takođe, da se ostvare poslovni kontakti i saradnja kompanija iz zemalja regiona, Evrope i svijeta sa privrednim subjektima iz Republike Srpske.

U posljednje dvije godine u inostranstvu su organizovali susrete sa više od 250 stranih privrednika, povezali veliki broj naših i stranih privrednika, razgovarali sa diplomatama, pravili saradnju sa stranim privrednim komorama i privrednim predstavništvima, učestvovali na međunarodnim forumima, sajmovima i konferencijama.

-Svi ovi događaji idealna su prilika da IRBRS predstavi Republiku Srpsku kao značajnu investicionu destinaciju – kaže Vrhovac.

Otvorili su vrata stranim investitorima, međunarodnim institucijama i organizacijama koji žele da jačaju privredni ambijent Republike Srpske, zapošljavaju naš narod i otvaraju tržišta svojih zemalja za naše privrednike.

-Prije dvije i po godine kada smo krenuli u promociju Republike Srpske bili smo na nuli, a danas imamo više od 250 kompanija u našem portfoliju sa kojima imamo aktivnu saradnju – zaključio je Vrhovac.