Ljevnaić: Ski-sezona najuspješnija u istoriji Jahorine

BUSINESS KLUB

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić ocijenio je da je ovogodišnja ski-sezona najuspješnija u istoriji Jahorine koja je pokretač privrede ovog regiona.

“U ovoj godini gotovo svaki dan bilježimo po 6.000 skijaša na našim stazama. Do sada je na Jahorini skijalo preko 300.000 skijaša, a u baznoj godini ih je bilo 32.000, odnosno zabilježeno je povećanje od gotovo 900 odsto. Poređenja radi, prošle sezone koja je bila najuspješnija u istoriji Jahorine imali smo oko 265.000 skijaša”, rekao je Ljevnaić.

On je naveo da je Jahorinu do sada posjetilo najmanje i 100.000 neskijaša koji su imali priliku uživati u svim dodatnim aktivnostima.

Ljevnaić je rekao da o uspjesima Olimpijskog centra puno govori i podatak da je cijena metra kvadratnog na Jahorini sada dostigla 10.000 KM, kao i da su svi smještajni kapaciteti na Palama, Sarajevu i Istočnom Sarajevu u potpunosti popunjeni.

“Naš promet je povećan za više od 700 odsto u odnosu na baznu sezonu 2016/17. godinu”, istakao je Ljevnaić.

On je podsjetio na velike investicione projekte koji su realizovani na Jahorini koji podrazumijevaju izgradnju najmodernijeg sistema osnježavanja, uređenja ski staza, novih liftova i kabinske gondole, osvjetljenja, izmjenu vizuelnog identiteta itd.

Cilj menadžmenta Olimpijskog centra je, kaže, i podsticanje proizvodnje domaćih proizvoda – sira, meda, mesa, čaja, rakije, vina, što bi trebalo da se ponudi na prodaju turistima na Jahorini.

“Jahorina je sinonim grupi od čak 100 fabrika, s obzirom da samo od nje živi i radi 3.500 ljudi, a ima potencijal da zaposli sve ljude iz regije. Jahorina je pokretač privrede ovog regiona”, rekao je Ljevanić

Tome, kaže, svjedoči ogromno interesovanje investitora, navodeći podatak da se na Jahorini trenutno gradi više od 300.000 kvadrata sa prosječnom cijenom od 5.000 KM što je 1,5 milijarda KM.