Izgradio carstvo vrijedno 180 miliona dolara za samo 5 godina

Filip Tysander prije pet godina nije sebi mogao priuštiti ni Rolex, a danas ima kompaniju koja proizvodi satove vrijednu 180 miliona dolara

Njegova priča započela je slučajnim susretom s Danielom Wellingtonom koji mu je pokazao svoj Rolex. Tysander je tada shvatio da postoji još mjesta na tržištu satova za novi brend te je odlučio otvoriti svoju kompaniju pod imenom Daniel Wellington. Odlučio se na to ime kako bi odao poštovanje čovjeku zbog kojeg se odlučio na ovaj poslovni poduhvat.

Uložio je 24.000 dolara u stvaranje kompanije koja će proizvoditi satove, a danas ta kompanija vrijedi 180 miliona dolara.

Njegov put do uspjeha nije bio lagan. Nekoliko puta je ostao bez posla dok je pokušavao uštedjeti dovoljno za otvaranje svoje kompanije, a prije uspjeha Daniel Wellington brenda, dvije kompanije su mu propale.  Tada je odlučio dizajnirati svoj prvi sat.

– Osnovao sam malu online trgovinu i dizajnirao sam logotip u Photoshopu. Dizajne satova sam slao tvornicama u Kini. I sada sam tu gdje jesam – ponosno je izjavio Tysander.

Satovi su uskoro postali popularni širom svijeta, a Tysander je iskoristio društvene mreže kako bi progurao svoj brend.