Mask ponudio 5.000 dolara tinejdžeru sa Tvitera da prestane ga prati

Milioneri

Milijarder Ilon Mask ponudio je tinejdžeru s Floride 5.000 dolara za brisanje Tviter naloga koji prati kretanje njegovog privatnog aviona, ali to nije bilo dovoljno.

Kako prenosi N1 Srbija, ElonJet ima preko 150.000 pratilaca i koristi bot koji je Džek Svini razvio za praćenje Maskovih letova. Program zatim tvituje kada i gdje avion polijeće ili slijeće, kao i trajanje svakog putovanja.

Brucoš prati i druge milijardere među kojima i Bila Gejtsa i Džefa Bezosa, njih oko desetak.

Mask je 30. novembra poslao upit studentu. “Možeš li ovo da skineš”, upitao je Mask Svinija. “To je bezbjednosni rizik.”

Čelnik Tesle i SpaceX-a ponudio je tinejdžeru 5.000 dolara kako bi spriječio “ludake” da prate njegove letove. “Ne sviđa mi se ideja da me ubije ludak”, rekao je Mask.

Svini je uzvratio tražeći 50.000 dolara, rekavši da bi mogao da iskoristi novac za koledž i možda Teslu Model 3.

Posljednja razmjena poruka bila je u srijedu, 19. januara, kada je Mask rekao da nije u redu “platiti da se ovo zatvori”.

Swini je rekao da je obožavalac SpaceX-a od prvog lansiranja Falcon Heavyja 2018. Njegov otac radi za avioindustriju, što je podstaklo njegovo interesovanje za vazduhoplovstvo.

“5.000 nije dovoljno za ono što ja dobijem od toga”, rekao je Svini. “Ne zamjenjuje ništa, poput faktora uživanja.”

Svini je Masku ponudio nekoliko tehničkih savjeta, uključujući i program za blokiranje praćenja letova.

“Izgleda da je poslušao taj savjet”, rekao je Svini i dodao da mu se čini da Mask trenutno koristi program za blokiranje.

Dakle, može li Svini još uvek da prati Maskove letove uprkos programu blokiranja? “Mogu, samo je teže”, rekao je Svini.