Novi Heuer Monza Chronograph

Heuer Monza Chronograph izrađen je u ograničenoj seriji od samo 2650 primjeraka

Heuer Monza Chronograph, novi retro sportski model popularnog časovničarskog brenda TAG Heuer, predstavljen 2016. na Baselworldu, zamišljen je kao reizdanje hronografa koji je Džek Hojer dizajnirao 1976. kao poklon legendarnom Niki Laudi za osvajanje prve titule svjetskog prvaka s Ferarrijem 1975. godine.

Nova Monza je od izvornog modela preuzela zanimljivo crno kućište, s tim što je ono sada jastučastog oblika i ima dimenzije 42 x 42 mm, dok je kod starog modela bilo zaobljeno i imalo je prečnik 39 mm. Nova Monza zbog većih dimenzija djeluje robusnije i impozantnije od originalne. Novi model je, za razliku od starog čeličnog, izrađen od modernog materijala titanijuma koji je lakši i otporniji na udarce. Kućište je s gornje strane prekriveno nerefleksivim safirnim staklom otpornim na udarce, a s donje poklopcem od titanijuma. Vodootporno je do sto metara.

Osim crne boje i skale pulsmetra i brzinomjera, koje su bile atraktivne funkcije izvornog modela, nova Monza je na brojčaniku zadržala i originalni font, prozorčić za datum na 6 časova i luminiscenciju i detalje u crvenoj boji, koji sad značajno doprinose retro izgledu.

Novu Monzu pokreće automatski kalibar 17 sa 42-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i hronografa. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.