Urwerk nas oduševljava novim časovnikom

Sasvim novi Urwerk UR-T8 Skull časovnik dio je ovogodišnje postavke Urwerk UR modela, zajedno sa UR-T8 Colibri i UR-111c Cobra…

Ovaj model je malo drugačiji u odnosu na uobičajene časovnike na koje smo navikli, a vrijeme nam prikazuje na svoj svojstveni način, koji će definitivno mnoge od vas impresionirati. Neobični mehanizam za prikaz vremena sastoji se od tri skupa sa po četiri indeksa sata, koji su razmješteni oko centralne ose koja se pomjera, indicirajući protok svakog sata. Težak za interpretaciju u početku, ovaj časovnik će vas oduševiti onda kada se na njega naviknete, jer je posmatranje njegovog rada pravo zadovoljstvo.

Njega pokreće mehanizam sa automatskim navijanjem sa UR-8.01 kalibrom, pa on posjeduje rezervu energiju od 50 sati. Mehanizam ima raznolike finiše, uključujući mat i kružno granuliranje, zbog čega izgleda fantastično.

UR-T8 Skull časovnik dolazi sa veličanstveno graviranim kućištem, sa bronzanim “lisotm” koji poseduje cvjetnu dekoraciju i lobanju otvorenih usta. Kada se podigne poklopac kućišta, rotirajuće kućište u sredini postaje vidljivo. Kućište je napravljeno od visoko kvalitetnog titanijuma, a mjeri 48.35x 60.23 x 20.02 mm, što je poprilično glomazno. Cijena ovog nevjerovatnog modela je 144.000 dolara.