Air Serbia proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija

Globalni medij Air Transport World (ATW) koji prati zbivanja u avio-kompanijama proglasio je “Air Serbia” za lidera na tržištu avio-kompanija  za 2017.

Nagrade ATW za avio-kompanije uspostavljene su 1974. i privlače stotine nominacija za avio-prevoznike svake godine. Urednički tim ATW odabrao je srpsku avio-kompaniju zbog njenog izvanrednog napretka tokom posljednje tri godine, koji je kulminirao u junu 2016. pokretanjem direktnih letova za Njujork, čime je Air Serbia postala jedina avio-kompanija u Jugoistočnoj Evropi koja nudi transatlantske letove za SAD.

Ovo je i potvrda da Air Serbia u potpunosti ispunjava  svoj cilj da postane vodeća avio-kompanija u regionu, pa i više od toga, da se pozicionira na globalnom nivou. Generalni direktor Air Serbia, Dane Kondić, podsjetio je da su letovi za SAD bili cilj kompanije od prvog dana i da je sada uslijedilo priznanje velikoj posvećenosti da se to i ostvari.

I katarska nacionalna avio-kompanija, Katar ervejz, od 29. septembra ove godine uspostavlja dnevne letove na liniji Doha-Beograd-Doha, što će za putnike iz Srbije i regiona značiti 25-procentno povećanje u kapacitetu. Trenutno Katar ervejz leti četiri puta nedjeljno do Beograda (ponedjeljak, srijeda, petak i subota), a ovogodišnja novina je i uvođenje premijum aviona do Beograda, počev od ljetnjeg reda letenja (27. mart), saobraćati tip aviona A320P (Katar erjvez putnicima iz Srbije nudi preko 150 destinacija širom svijeta, uz presjedanje u Dohi).