“Xiaomi” prodao 250.000 telefona u Indiji za 10 minuta

Kineski proizvođač elektronike “Xiaomi” je oborio rekord prodajom 250.000 novih Redmi Note 4 telefona, u roku od 10 minuta, nazivajući to najvećom prodajom smartfona u istoriji.

Nakon brojnih problema koji su zadesili kineskog giganta u 2016. godini, ove brojke ispunjavaju postavljene ciljeve ove kompanije.

“Xiaomi Redmi Note 4″ je prošle nedjelje imao premijeru u Indiji, na kojoj je korisnicima predstavljen model sa ekranom od 5,5 inča, metalnim kućištem i kamerom od 13 megapiksela. Ovaj model je nasljednik smartfona “Xiaomi Redmi 3”, koji je takođe zabilježio odličan rezultat u Indiji prošle godine, kada je prodato 3,6 miliona uređaja.

Za razliku od prošlogodišnjeg modela, novi “Xiaomi” smartfon je zabilježio rekord od 250.000 prodatih telefona u roku od 10 minuta, kada je ovaj novi telefon pušten u onlajn prodaju na oficijalnom sajtu kineske kompanije.

Cilj kineske kompanije je da se proširi svoje poslovanje i da se razvije na nekom novom, inostranom tržištu, kakvo je indijsko, jer je na domaćem tržištu dospio u drugi plan, nakon nedavnog uspjeha Huaweija u domenu telefona visokog ranga i Oppo i Vivo u domenu telefona srednjeg ranga.

Indija je drugo najveće tržište Xiaomija, gdje ova kompanija bilježi godišnji prihod od milijardu dolara.