5 filmova koje bi svaki preduzetnik trebalo da pogleda u 2017.

Film

Priče o velikim biznismenima i njihovim poslovima, koji će se ove godine naći na filmskom platnu

5. Nobody speak
Hulk Hogan, Gawker i suđenje za slobodnu štampu.
Ovaj dokumentarac pokazuje pad kompanije (online medij) i njenog osnivača Nika Dentona, kao i izneđujuće uloge milijardera iz Silicijumske doline Pitera Tila, u cijeloj toj sagi.

Film će imati premijeru na „Sundance“ festivalu, koji se završava 29. januara.

4. She started it
Ovaj dokumentarac prati pet preduzetnica. Tokom dvije godine one prave plan i osnivaju svoje kompanije. Film pokazuje koliko su žene potcijenjene u preduzetništvu i istražuje sumnju koju svaka od njih osjeća prema sebi.

3. The Founder
Majkl Kiton u ovom biografskom filmu tumači lik Reja Kroka, prodavca iz Ilinojisa koji je upoznao Meka i Dika MekDonalda, pedesetih godina prošlog vijeka u Južnoj Kaliforniji. Pomogao im je da njihov lokal burgera pretvore u globalni Mekdonalds lanac.

Film će u Americi početi da se prikazuje od 20. januara.

2. Becoming Warren Buffett
Gledanje ovog dokumentarca o investitoru i milijarderu neće vas učiniti slavnim i bogatim. Ali, moguće da će vas „šetnja“ kroz život ovog bogataša koji ima 86 godina, i kroz njegove dobre i loše odluke, približiti životu izobilja.

Prikazivanje će biti na kanalu HBO od 30. januara.

1.The Greatest Showman
Hju Džekmen tumači u ovom mjuziklu-biografiji lik vrhunskog biznismena i šoumena P.T. Barnuma. Poznat je po šouu „The Barnum and Bailey Greatest Show on Earth“.

U bioskopima je od 25. decembra.

(Bizlife)