Android smartfoni koji će dominirati ove godine

Na nedavno završenom Mobile World Congressu 2017. u Barseloni, prikazani su neki od najboljih pametnih telefona koji bi trebalo da dominiraju tržištem u 2017. godini

Nokia
Nokia je najavila veliki povratak. HMD Global, kompanija koja posjeduje licencu za Nokia mobilne telefone, predstavila je svoja tri Android smartfona i to – Nokia 6, Nokia 5 i Nokia 3. Međutim, najveća atrakcija je bila renovirana Nokia 3310.

Lenovo
Lenovo-Motorola lansirala je dva nova telefona: Moto G5 i Moto G5 Plus. Moto G5 plus će biti predstavljen u Indiji 15. marta i biće ekskluzivno dostupan na Flipkartu.

Huawei
Huawei je lansirao P10 i P10 Plus. Kao što je i očekivano, ovi smarftoni dolaze sa Leica brendiranim sočivima i ciljna publika su im fotografi-entuzijasti.

LG
LG je predstavio LG G6, nasljednika prošlogodišnjeg LG G5. Kompanija se ovaj put udaljila od modularnog dizajna LG G5 i fokusirala se na ekran. Ekran telefona ima neobični 18: 9 „Full Vision“ displej.

Sony
Sony je takođe predstavio svoje nove smartfone: Xperia XSZs, Xperia XSA1, Xperia XSA1 Ultra i vodeći model Galaxy XSZ Premium.

BlackBerry
BlackBerry je skinuo omot sa svog novog Android smartfona – KEYOne. Ovo je prvi telefon kojeg su pokrenuli nakon što je kompanija TCL kupila prava na BlackBerry.

ZTE
ZTE je pokrenuo nešto za šta tvrde da je prvi smart telefon na svijetu koji dolaza sa 5G mobilnom internet podrškom. Nazvan Gigabit telefon,  podržava brzine downloada do 1Gbps. Kompanija je takođe pokrenula Blade V8 Mini i Blade V8 Lite.

Alcatel
Alcatel je lansirao tri smart telefona, odnosno A5 LED, A3 i U5. Među ova tri pametna telefona, A5 LED je najmoćniji, a U5 najmanje moćan kada su u pitanju specifikacije.