Tata Motors napravili najjeftiniji auto

 

Indijska kompanija Tata Motors izložila je na aktuelnom sajmu u Ženevi sportski automobil Racemo u okviru novog podbrenda TAMO

Proizvođač koji je u svijetu najpoznatiji po projektu najjeftinijeg serijskog modela Nano, ali i kao vlasnik kompanije Jaguar Land Rover, odlučio je da se oproba u novom automobilskom segmentu.

Prvi sportski dvosjed Tata Motorsa realizovan je u okviru nove podmarke TAMO, a oblikovan je u dizajnerskom studiju indijske kompanije koji se nalazi u Torinu. Racemo je izrađen od patentiranog višeslojnog MoFlex materijala, koji se prvi put primjenjuje u auto-industriji na jednom putničkom vozilu. Ovaj materijal svojom strukturom omogućava veliku slobodu u oblikovanju karoserije.

Racemo dobija pogon od centralno postavljneog trocilindraskog 1.2 turbo benzinca koji isporučuje 190 ks (140 kW) i 210 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na točkove prenosi putem šestobrzinskog automatika, a automobil do stotke ubrzava za oko 6 sekundi.

Vozilo koje je prikazano u Ženevi je još uvijek u formi koncepta, a Tata Motors nije saopštio tačan datum premijere serijske verzije. Očekuje se da će produkcijski model biti spreman 2018. godine.