Rast cijena skoro svih roba i usluga

Februarske cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, veće su za 0,3 odsto u odnosu na januar

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 1,1 odsto, odjeća i obuća, kao i zdravstvo za 0,1 odsto, a prevoz za 0,4 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Alkoholnia pića i duvan, stanovanje i režijski troškovi, komunikacije u prosjeku su jeftiniji 0,1 odsto, namještaj i aparati za domaćinstva za 0,3 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,6 odsto.  Nivo cijena u februaru u odnosu na isti mjesec prošle godine viši je za 1,2 odsto.

Prosječni rast cijena od 0,2 odsto zabilježili su hrana i bezalkoholna pića, alkoholna pića i duvan za 4,1 odsto, stanovanje i režijski troškovi za jedan odsto, zdravstvo za 0,3 odsto, obrazovanje za 0,7 odsto, prevoz za 9,5 odsto, rekreacija i kultura za 1,1 odsto, restorani i hoteli, i ostala dobra i usluge za 0,3 odsto.

Prosječni pad cijena u februaru u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježeili su odjeća i obuća za devet odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,5 odsto. (Srna)