Žestoko počeo 53. Salon automobila u Beogradu

U 10 hala prikazaće se 67 noviteta, od kojih će 32 automobila biti sajamske premijere

Godine prolaze, strast ne prestaje – slogan je 53. Međunarodnog salona automobila i 11. Sajma motocikala, dijelova i opreme „Motopassion” na Beogradskom sajmu čije su kapije od danas pa sve do 2. aprila otvorene.

Više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, koji predstavljaju 34 automobilska brenda i deset brendova proizvođača lakih privrednih vozila, kao i 306 brendova motocikala i šest brendova bicikala su obezbijedili odmah poslije Ženevskog salona čak 67 noviteta od kojih su 32 premijere. Nakon duže vremena i ruska Lada je ponudila cjelokupnu svoju paletu vozila, a sa cijenama od 7.100 eura pa naviše predstavljaće pravo osvježenje na tržištu. I ostali proizvođači su se potrudili da znatno snize cijene svojim vozilima, pa je tako uvoznik kompanija Reno-Nisan Srbija ponudila Dačije za ispod 8.000 eura, a popularni Reno klio može da se pazari za manje od 10.000 eura. Folksvagen je premijerno predstavio novi Golf, a Opel novu Insigniju.

Kako tvrdi direktor Mercedesa za Srbiju i Crnu Goru, Štefan Voroš, najskuplji automobili ovog ekskluzivnog brenda, majbah vrijedan 140.000 eura i G klasa vrijedan 260.000 eura, već su prodati.

Od Lade do Rols Rojsa

Beogradski sajam je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide automobili od Lade grante sedan, koja košta 7.100 eura, pa do Rols-Rojsovog modela Goust blek bedž, čija je početna cijena oko 300.000 dolara (bez PDV).