Imanje Majkl Džeksona na prodaju

 

Slavno imanje Majkl Džeksona koje djeluje kao luksuzni zabavni park za odraslu djecu, ponuđeno je ponovo na prodaju

Ranč pokojnog Majkla Džeksona „Neverland“ prvi put se našao u prodaji prije dvije godine po cijeni od 100 miliona dolara. Ranč je ponovo ponuđen, ali ovaj put za 67 miliona dolara.

Imanje se proteže na 1.100 hektara, a Majkl Džekson je 1987. godine platio 19,5 miliona dolara za ranč pun hrastova i platana 1988. i prekrstio ga u ime “Nevereland” po istoimenom ostrvu iz priče Petar Pan. Ubrzo ga je preuredio i dodao zoo vrt i zabavni park, koji su u međuvremenu uklonjeni.

Poslije pjevačeve smrti, agencija za nekretnine “Colony Capital” brinula je o ranču koji se nalazi 240 kilometara sjeverno od Los Anđelesa. Fantastična kuća i imanje dobili su novi naziv Sycamore Valley Ranch, a luksuzno imanje koje je izgrađeno u francusko-normandijskom stilu ima glavnu kuća koja se prostire na čak skoro 4000 m2 i djelo je proslavljenog arhitekte Roberta Alteversa.

Na imanju se, pored glavne kuće, nalaze i objekat sa bazenom od više od 300 kvadratnih metara, zgrada sa bioskopom od 50 sedišta, plesni studio, štala, kao i vatrogasna i željeznička stanica u Dizni stilu.

Uz ranč se vezuju brojne kontroverze. Riječ je o mjestu na kojem su se vjenčali Elizabet Tejlor i Leri Fortenski 1991. godine, gdje je Opra Vinfri uradila slavni intervju uživo sa Džeksonom 1993. godine, ali i mjestu gdje je Džekson optužen da je seksualno uznemiravao dječake.

Džekson je na imanju živio od 1988. do 2005. godine, a umro je u 50. godini, 2009. godine.