Hublot časovnik u čast 70 godina Ferrari brenda

Hublot i Ferrari već pet godina iznenađuju svojim vrhunskim kreacijama, a po svemu sudeći, to se neće promijeniti u skorije vrijeme

Posljednji projekat koji je nastao kao rezultat ove jedinstvene saradnje je Hublot Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph, odnosno vrhunski časovnik dizajniran specijalno za obilježavanje sedamdesete godišnjice Ferrari brenda.

Dostupan je u tri različite verzije – King Gold, Titanium i PEEK Carbon, a biće proizveden u ograničenom izdanju od samo sedamdeset komada, u čast 70 godina od proizvodnje prvog Ferrari automobila.

Arhitektonski dizajn ovog časovnika ima donekle agresivnu vibraciju. Lagan je i otporan, a u sebi krije svježi HUB6311 ručno navijajući mehanizam napravljen od 253 komponente, sa rezervom energije u trajanju od pet dana. Ovaj kompleksni mehanizam dobio je završne detalje od antracita koji je obložen rutenijumom, sa nevidljivim kristalom iznad kaveza, što doprinosi privlačnosti ovog unikatnog časovnika. Sva ta magija smještena je u kućište prečnika 45 mm, koje je poprilično tanko s obzirom na to da sadrži ručno navijajući mehanizma.

Hublot Techframe Ferrari Tourbillon Chronograph izgleda nevjerovatno iz kog god ugla da ga posmatrate. Titanijumska verzija će vas koštati 127.000 dolara, karbonski model 137.000 dolara, dok će King Gold varijanta koštati vrtoglavih 158.000 dolara. (Luxlife)