Bovet Recital 20 Asterium za ljubitelje astronomije

Švajcarska kompanija Bovet ove godine nastavlja tradiciju kreiranja svojih predivnih Recital modela

Bovet Recitat 20 Asterium je vrhunski časovnik koji dolazi sa turbilonom na mapi noćnog neba, perpetualnim kalendarom i čitavim spektrom astronomskih funkcija, uz desetodnevnu rezervu energije.

Kako bi ova kreacija zadržala reputaciju Bovet brenda, ona sadrži i prozirnu kupolu od plavog safira i  laserski graviranu mapa sa zvijezdama i sazviježđima vidljivim sa zemlje. Uz cjelokupnu dizajnersku estetiku ovog modela, jasno nam stavlja do znanja koja količina pažnje je posvećena detaljima.

Bovet Recital 20 Asterium se lako može smatrati mehaničkom umjetnošču, jer dolazi u kućištu prečnika 46 mm, koje je izgrađeno oko koncepta svjetlosnih godina.

Časovnik Bovet Recital 20 Asterium sadrži dva hemisferična indikatora. Kazaljka koja pokazuje sate u isto vrijeme obavlja tri funkcije. Pored toga, turbilon je takođe vidljiv sa lica ovog časovnika, dok mehanizam, 17DM02-SKY koji se ručno navija, radi na frekvenciji od 18.000 vph.

Ovaj časovnik je dostupan za kupovinu u verzijama od crvenog zlata, bijelog zlata i platine, a može biti u potpunosti personalizovan. Alligator kožni kaiš sa kopčom od crvenog ili bijelog zlata će se pobrinuti da ovaj časovnik udobno leži na ruci. Njegova cijena je 350.000 dolara.