Rolling Stones na turneji po Evropi u 12 gradova

Rok grupa Rolling Stones kreće na jesen na evropsku turneju tokom koje će održati 13 koncerata u 12 evropskih gradova, s početkom u Hamburgu 9. septembra, saopštili su organizatori

Turneja nazvana „Stones-No Filter“ slijedi poslije njihove velike turneje po Južnoj Americi koja je završena istorijskim koncertom na Kubi prošle godine.

Stounsi planiraju da sviraju poznate hitove kao i numere sa posljednjeg albuma „Blues & Lonesome“, koji je odmah po objavljivanju krajem 2016. bio na vrhu top lista u Velikoj Britaniji.

– Jako sam uzbuđen što ćemo svirati u Evropi ove jeseni i vratiti se na neka poznata mjesta i neka gdje nikad ranije nismo nastupali – rekao je frontmen Mik Džeger

Poslije Hamburga 9. septembra koncerti će biti održani u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Španiji, Holandiji, Danskoj i Švedskoj, a poslednji nastupi su u Parizu 19. i 22. oktobra. U Parizu će nastupati u novoj sali U Arena koja može da primi 40.000 gledalaca.

Prodaja karata za pariske koncerte počinje 17. maja i nije isključeno da će biti i treći koncert ako bude veliko interesovanje, navodi dnevnik Le Parizijen.