Exit osvojio pet nominacija za festivalske „Oskare“

Muzika

Veliko regionalno Exit ljeto ljubavi okupilo je ove godine preko 350.000 ljudi iz više od 90 zemalja svijeta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominovani za najbolje u svojoj kategoriji na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama

Exit festival je i devete uzastopne godine nominovan u glavnoj kategoriji za „Najbolji veliki evropski festival“, dok su Sea Dance i Sea Star postali konkurenti za „Najbolji festival do 40.000 posjetilaca“, u kategoriji u kojoj je Sea Dance trijumfovao 2015. godine i od tada je uvijek u među prvih deset.

Sea Star je ujedno nominovan i u kategoriji „Najbolji novi festival“, dok se Revolution iz Temišvara već treću godinu takmiči za titulu „Najbolji mali festival“. Nakon što je „nježni džin“ osvojio srca na Petrovaradinu i ponio titulu najprodavanijeg debitantskog albuma decenije, Rag’n’Bone Man nominovan je i za najboljeg novog izvođača na evropskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra, a svi koji glasaju automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske „Oskare“.

Glasa se putem ovog linka izborom za Exit u kategoriji „Best Major Festival“, za Sea Dance ili Sea Star festival u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, za Sea Star kao „Best New Festival“, te za Revolution u „Best Small Festival“ kategoriji.