Najplaćenija pjevačica zaradila 83 miliona dolara

Magazin Forbs objavio je listu 10 najplaćenijih pjevačica u 2018. godini, a na prvo mjesto se, poslije tri godine, vratila Kejti Peri i zbacila sa trona Bijonse

Kako navodi Forbs, Peri je u toku ove godine zaradila 83 miliona dolara, odnosno nešto više od milion dolara po svakom nastupu. Pored toga, ona je navodno plaćena 20 miliona dolara za svoju ulogu sudije u emisiji Američki idol.

Zahvaljujući činjenici da joj je album ‘Reputation’ prodat u dva miliona primeraka u prvih sedam dana od objavljivanja, Tejlor Svift je po procjeni Forbsa ove godine druga sa zaradom od oko 80 miliona dolara. Forbs napominje da je Sviftova vrlo lako mogla da dođe do prvog mjesta na listi, ali da je njena turneja zakazana van perioda obračuna za tekuću godinu.

Na trećem mjestu nalazi se Bijonse, koja je ove godine objavila prvi album sa svojim mužem, reperom Džejem Zijem. Ona je ove godine zaradila 60 miliona dolara.

‘Isplati se biti Pink’, navodi Forbs, dodajući da je ova poznata pjevačica u toku 2018. godine zaradila 52 miliona dolara.

Sa 66 nastupa, filmom ‘Zvijezda je rođena’ i dogovorima sa Versaćeom i kompanijom MAK (MAC), Lejdi Gaga je ove godine zaradila 50 miliona dolara.

Da nema namjeru da se zaustavi sa svojih 49 godina pokazala je Dženifer Lopez, koja je zaradila 47 miliona dolara i nalazi se na šestom mjestu najplaćenijih pjevačica.

Svjetska zvijezda sa Barbadosa, Rijana, zaradila je 37,5 miliona dolara, iako nije bila na turneji još od 2016. godine. Forbs navodi da je Rijana svoje prihode ostvarila od kozmetike i veša za žene, kao i za ulogu u filmu Oušnovih 8.

Helena Fišer bogatija je za 32 miliona dolara nakon, prenosi časopis, fenomalne turneje na kojoj je zarađivala više od milion dolara po nastupu.

Uzimajući pola miliona dolara za veče u Las Vegasu, a skoro duplo više po arenama u Evropi, Selin Dion se lako popela do cifre od 31 milion dolara, koliko je zaradila ove godine.

Na posljednjem, 10. mestu, sa 30 miliona dolara nalazi se Britni Spirs.