Samsung Galaxy Note 8 baca rukavicu u lice Appleu

Galaxy Note 8 stiže krajem lјeta, a već sad su procurile mnoge informacije koje stavljaju ovaj uređaj ispred potencijalnih rivala, prvenstveno Apple iPhone 8 modela, koji bi trebalo da se pojavi u septembru

Samsung neumorno radi da se osigura da je njihov novi Galaxy Note 8 najbolji novi smartfon 2017. godine. Slučaj sa Galaxy Note 7 je bio manje-više potpuna katastrofa, što je zaista šteta, imajući u vidu da se svima svidio, sve dok nije počeo da eksplodira ljudima u rukama. Ove, 2017. godine, Samsung se prebacio na svjež i uzbudljiv novi dizajn sa Galaxy S8 i Galaxy S8+. Novi Infinity Display na ovim telefonima okupira impresivnih 83 odsto prednje strane, stvarajući najimpresivnije iskustvo koje smo imali da vidimo, do sada, na nekom flagship pametnom telefonu.

Sa Galaxy Note 8, Samsung, navodno, gura svoj moderni „sve je ekran“ dizajn još dalje, i sada nove procurele informacije pokazuju nešto što bi moglo da postane najlepši smartfon kojeg je svijet ikada vidio. Sa 6.4 inča ekrana u gotovo istim dimenzijama kao i Galaxy S8+ koji ima ekran od 6.2 inča i glasinama da će biti zaobljen sa sve četiri strane, to bi zaista moglo da bude istina.

Ostale moguće inovacije uključuju i najnoviji S-Pen koji bi, možda, mogao da ima ugrađen zvučnik, kao i ekvivalent Apple-ovoj 3D Touch mogućnosti.

Predstojeći iPhone 8, kompanije Apple treba da bude prikazan u septembru, sa glasinama o lansiranju kasnije istog mjeseca i čak ranog novembra. Sudeći po onome što smo čuli od gotovo svih nezavisnih izvora, telefon bi trebao da ima moderan novi dizajn, koji je veoma sličan Galaxy S8 uređaju, ali možda još uglađeniji, zahvaljujući ispoliranim ivicama od nerđajućeg čelika. Ako se sve ove nove informacije pokažu tačnim, međutim, Samsung bi mogao da zasjeni Apple-ov iPhone za desetogodišnjicu, čak i prije nego što bude lansiran.

Video kojeg je postavio Twitter korisnik mmddj_china, poznat po ispravnim procurjelim informacijama, prikazuje stakleni prednji panel predstojećeg Galaxy Note 8. Kao što se jasno da vidjeti na video snimku, stakleni panel gotovo da nema ivice ni sa jedne strane, što se slaže sa dosadašnjim glasinama o ovom telefonu.

Ako se ovo sve ispostavi da je tačno, Samsung vjerovatno priprema telefon koji će za Apple predstavljati vrlo težak uređaj za prevazilaženje, barem kada je riječ o dizajnu. Note 8, po glasinama treba da sadrži i skener otiska prsta ugrađen u sam ekran, kao i duplu pozadinsku kameru, što je veoma slično onome što se očekuje od iPhone 8.

Samsung Galaxy Note 8 se očekuje da će biti prikazan i pušten u prodaju kasnije ovog ljeta, prije Apple najave za iPhone 8.