Stounsi počinju veliku evropsku turneju 17. maja

Muzika

Britanska rok grupa Roling Stouns najavili su detalje nove velike turneje po Evropi, koja će ujedno biti prva po Velikoj Britaniji u zadnjih pet godina

Bend osnovan 1962. godine, turneju pod nazivom The Stones – No Filter započeće u dablinskom Croke Parku 17. maja. Nakon toga će 22. maja nastupiti na London Stadiumu, a potom 5. juna na mančesterskom Old Trafordu.

Turneju će nastaviti u Škotskoj na stadionu Murrayfield u Edinburgu 9. juna, a 15. na stejdžu Principality Stadiuma u Kardifu.

Britanski dio turneje završiće se povratkom u London i koncertom na stadionu Twickenham 19. juna, a nakon toga Stonsi kreću u ostale zemlje Evrope. Nastupiće u Njemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj i u Irskoj.

Turneja će se završiti u Varšavi 8. jula, a karte će biti puštene u prodaju u petak 2. marta.

Fanovi su bili nezadovoljni što Stounsi u Britaniji nisu nastupili od 2013. godine, kada su svirali na festivalu Glastonbury i u londonskom Hyde Parku. Zbog održavanja Olimpijskih igara u Londonu i ostalih organizacijskih problema koje su ih pratile, tada je bilo nemoguće pronaći odgovarajući prostor za održavanje velikog spektakla kakav je koncert Roling Stounsa.