Najbogatija žena na svadbu svog sina potrošila je…

Njeno bogatstvo procjenjuje se na dvije milijarde dolara. Sada je oženila sina i prikazala kako raskoš izgleda u punom sjaju. Folorunsho Alakija bila je domaćica na svadbi sina Folarina. Zvanice su bile – bez teksta

Folarino je oženio iransku ljepoticu Nazanin Jafarin. Svadba je priređena u palati Blenheim u Oksfordširu, a procjenjuje se da je na venčanje potrošeno šest miliona dolara.

Za početak sala je bila ukrašena sa milion bijelih ruža, raskošna torta je takođe bila ukrašena stotinama ukrasnih bijelih cvjetova.

Goste je zabavljao Robin Tike, koji je za nastup dobio oko 200.000 dolara.

Vrlo upečatljivo bilo je i to što je pod po kome su hodali mladenci bio od mermera sa zlatnom gravurom početnih slova mladog bračnog para.

Darežljiva svekrva za ovo je izdvojila oko 250.000 dolara.

Gosti koji su stigli sa svih strana sveta, a kojima je put bio plaćen, uživali su u najukusnijim jelima, na meniju su bili tartufi, pačja jaja, jestivo cveće, najfiniji šampanjac…

Folorunsho Alakija je bogatstvo stekla na naftnim poljima, a „Forbs“ ju je proglasio 14. najbogatijom ženom u Africi i najbogatijom ženom u Nigeriji.

Njen sin je već bio u braku i ima ćerku, ali mu je supruga preminula od raka prije šest godina. Sadašnja mlada je iz ugledne porodice jednog uspješnog biznismena.