Mark Volberg na vrhu liste najplaćenijih glumaca

Film

Američki glumac Mark Volberg na prvom je mjestu najplaćenijih glumaca na svijetu sa 68 miliona dolara zarađenih u poslednjih godinu dana, piše časopis Forbs

Četrdesetšestogodišnji glumac, koji je prije prelaza u glumačke vode nastupao kao reper pod imenom Marki Mark, dospio je na vrh liste zahvaljujući filmovima poput „Transformers“ i „Very Bad Dads 2“.

Nijedan od dva filma nije fascinirao kritičare niti je postigao veliku gledanost, ali unapred ugovoren honorar donio mu je poveću svotu novca bez obzira na uspjeh filmova.

Na drugome mjestu najbolje plaćenih je Dvejn Džonson, prošle godine prvi na spisku, koji je ove godine zaradio 68 miliona dolara, a treći je Vin Dizel sa zarađenih 54,5 miliona dolara. Slijedi ga Adam Sendler sa sumom od 50,5 miliona.

Na petom mjestu je Džeki Čen, a slede ga Robert Dauni Junior, Tom Kruz, kao i tri zvijezde Bolivuda, Šah Ruk Kan, Salman Kan i Akšaj Kumar.

Zarada koju su prošle godine ostvarile glumice mnogo je manja nego ona koju su zabilježile njihove muške kolege.

Prošle nedelje je objavljeno da je najbolje plaćena glumica na svijetu oskarovka Ema Stoun sa „samo“ 26 miliona dolara zarađenih tokom proteklih 12 mjeseci.