Atlantik grupa postaje glavni sponzor Beogradske arene?

Akvizicije

Za 14 dana biće poznat novi sponzor „Arene Beograd“, to jest kada Komisija za izbor naslovnog sponzora utvrdi da su formalno i pravno ispunjeni tenderski uslovi

Iako se ljetos pričalo da najveće šanse imaju kompanije Samsung i Huavej, izgleda da će iu konkurenciji biti samo jedno ime..

Kako pišu Novosti, na adresu „Beogradske arene“ u utorak je stigla samo jedna ponuda za glavnog sponzora. Kako list nezvanično saznaje, riječ je o hrvatskoj firmi „Atlantik grupa“, koja je ponudila nešto manju sumu od traženih 1,25 miliona eura.

Atlantik grupa u Srbiji ima vlasništvo nad kompanijama Grand Prom, Soko Štark i Foodland, kao i proizvodne pogone Palanačkog kiseljaka i Multivite. Vlasnik Atlantik grupe je Emil Tedeschi, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu.

Kada bude potpisan ugovor, budući sponzor ima pravo da promijeni naziv objekta, tako što će sadašnjem imenu dodati ime svog brenda. Takođe, on će moći da postavi oznake sa novim nazivom u unutrašnjosti objekta i kontroliše zaključivanje ugovora sa ostalim sponzorima. Ugovor se sklapa na pet godina. Do ove godine ona se zvala „Kombank Arena“ po glavnom sponzoru Komercijalnoj banci.