Kinezi već prodaju kopiju iPhone X koja je 10 puta jeftinija

Mobilni

Ko ne želi da čeka novembar iz Kine može da naruči telefon koji je vizuelno gotovo identičan iPhone-u. Međutim, sličnosti tu prestaju jer se ispod ekrana krije potpuno zastarjeli uređaj

Apple je u utorak predstavio tri nova telefona, ali samo iPhone X je svijetu bio zanimljiv zbog toga što je američka kompanija ovim modelom pomjerila granice i što se tiče cijene.

Telefon će koštati hiljadu dolara, a tom problemu se već nudi rješenje. Kineski GooPhone X je kopija novog iPhone-a koji izgleda identično kao i X i košta tek 100 dolara.

Inače, radi se o kompaniji koja je poznata po svojim kopijama Apple-ovih uređaja i koja je samo dana posle predstavljanaj iPhone-a ponudila svoju verziju.

Naravno, iza ekrana se krije daleko skromniji hardver. Njihov telefon će imati ekran od 5,5“, 720p i skromni Meida Tek četvorojezgreni procesor. Tu je i samo 1 GB radne memorije i 16 GB interne memorije. Kako prenosi “GizChina“, oni su samo modifikovali stari Android 5 da se prikazuje kao sedam, a lažno je bolja i kamera. U stvarnosti te kamere će iznositi samo 2 i 8 megapiksela i 8 i 16 GB interne memorije.

Kapacitet baterije je 2100 mAH.