Ovaj Nokia model će htjeti samo pravi fanovi

Ruski Caviar specijalizovao se za ekskluzivne prerade telefona, a sada su predstavili novu Nokiju 3310 kojom su odlučili obilježiti susret Donalda Trumpa i Vladimira Putina

Ruska kompanija Caviar već je prije nekoliko mjeseci odlučila odati počast svom predsjedniku tako što su predstavili Nokiju 3310 sa zlatnim Putinovim likom. Sada su otišli još i korak dalje te su ovih dana napravili varijantu telefona kako bi obilježili susret Vladimira Putina i Donalda Trumpa na G20 summitu u Hamburgu.

Njihova kolekcionarska verzija Nokije 3310 s prednje strane izgleda prilično umjereno i osim zlatnog obruba oko ekrana tu se još vidi prednja maska od titanijuma s uzorkom damasciranog čelika. Ipak, prava zabava je na poleđini gdje su portreti Putina i Trumpa koji gledaju u istom smjeru.

Kako kažu proizvođači, ovako su htjeli pokazati da Trump i Putin imaju iste želje za napredak američko-ruskih odnosa. Osim zlatnog portreta tu je i zlatna pločica s datumom susreta predsjednika.

Inače, ovakva varijanta telefona koji dolazi u baršunastoj kutiji iznosi oko 2 446 dolara. Po samim tehničkim karakteristikama, ova je Nokia jednaka osnovnoj Nokiji 3310 koja inače košta stotinjak maraka.