S ovom pametnom bravom ne morate brinuti da li ste zaključali ulazna vrata

Good Idea

Osnivači firme August Home Inc Iv Behar i Džejson Džonson osmislili su nov proizvod koji pripada kategoriji “Kako se ovoga niko nije ranije sjetio”

Naime, njihova firma razvija pametne kućne proizvode za otključavanje i zaključavanje vrata zahvaljujući kojima korisnici mogu da kreiraju virtuelne ključeve svog doma čime omogućavaju jednostavniji pristup svima onima koji u njega mogu da svrate: gostima, spremačicama, dostavi, prijateljima ili članovima porodice. Čak i kada domaćini nisu kod kuće, vrata njihovog doma biće otključana zahvaljujući pametnim telefonima ili računarima.

Znate već onu situaciju. Otišli ste nekud i onda vam padne na pamet jeste li zaključali vrata stana. Ako imate instaliranu ovu bravu, nećete morati da brinete ili da se vraćate kući jer je dovoljno da uzmete telefon, startujete aplikaciju i pogledate koje je stanje vaše brave: zaključano ili otključano. Ako je brava slučajno ostala otključana, zaključaćete je pritiskom na jedno dugme.

Ne ostavljajte vodoinstalateru ključeve

“Pametne brave igraju važnu ulogu u razvijanju pametnih kuća. Brava Smart Lock Pro ljudima daje potpunu kontrolu nad ulaznim vratima na način koji nije moguće postići pomoću tradicionalnih rješenja. Sada ljudi mogu biti sigurni da su njihova vrata zaključana s bilo kog mjesta.”, rekao je Džejson Džonson.

Naravno, ova pametna brava se može iskoristiti i u drugim situacijama. Pritiskom na dugme, s udaljene lokacije možete otvoriti ulazna vrata gostima, spremačici, vodoinstalateru i svima ostalima kojima treba pristup domu.

A cijena?

Brave komunciraju s korisnicima putem interneta i to šifrovanom tehnologijom kako se ne bi dogodili sigurnosni propusti.

U ponudi su dvije vrste uređaja: August Smart Lock Pro predstavlja najnapredniju pametnu bravu i može se kupiti za 279 dolara, dok je August Smart Lock nešto povoljnija i prodaje se za 149 dolara.