Huawei Mate 10 Pro proglašen najboljim pametnim telefonom 2017.

Mobilni

Inteligentni telefon Huawei Mate 10 Pro proglašen je Pametnim telefonom godine na portalu Android Authority

Huawei Mate 10 Pro dokazuje da se izvrsnost ne očituje samo u izuzetnim karakteristikama, već u konzistentnom kvalitetu tokom cijele godine. Jednostavno rečeno, Mate 10 Pro pravi jer šampion, prenosi portal Android Authority. Kategorizacija je bazirana na analizi osam različitih komponenti, kao što su ekran, zvuk, kamera, baterija, performanse i vrijednost za novac. Mate 10 Pro proglašen je prvim u kategoriji baterije te je na samom vrhu u kategorijama zaslona, zvuka i korisničkog iskustva.

Osim toga, portal Android Headlines imenovao je Mate 10 Pro za Najbolji životni vijek baterije 2017. Stručni tim tog magazina opisao je ovaj uređaj kao kralja među baterijama. Takođe, portal je pohvalio Mate 10 Pro za mogućnost brzog punjenja i optimizovani softver te ističe Huaweijev Kirin 970 chipset koji je energetski učinkovitiji od njegovih prethodnika.

Počašćeni smo što je Mate 10 Pro prepoznat kao pametni telefon godine te što je osvojio tako značajne nagrade. One dokazuju da sav naš trud da predano tražimo načine kako bismo korisnicima pružili izvrsnost, izvedbu, intuitivnu upotrebu i dostupnost proizvoda, nije bio uzaludan. Možete očekivati i više od ovoga u našim budućim proizvodima, izjavio je Džeki Zao, Huaweov direktor za Adriatic regiju.