Tajna dugovječnosti kraljice Elizabete: Šta jede svakog dana i šta izbjegava?

Kraljica Elizabeta II uskoro će napuniti 92. godine, a zahvaljujući zdravim navikama i dalje izgleda odlično

Za njenu dugovječnost zaslužni su, očigledno, dobri geni, ali i sasvim sigurno pažljivo birana hrana koju jede svakog dana.

U nastavku vam predstavljamo kako izgleda dnevni meni kraljice Elizabete. Možda je baš to tajna njene dugovječnosti.

Kraljičina pravila:

– Čaj sa keksićem prije doručka

– Doručak sa žitaricama i tostom

– Čaša džina prije ručka

– Namirnice bogate skrobom nikako za ručak i večeru

– Popodnevni čaj i sendvič

– Biftek za večeru

– Čaša šampanjca poslije večere

– Poslastica od čokolade

Kraljica dan uvijek započinje čajem. Čaj pije bez mlijeka ili šećera i uz njega obavezno pojede nekoliko keksića. Poslije toga doručkuje žitarice i voće. Ponekad se odlučuje za tost i marmeladu, a nekada doručkuje kajganu sa dimljenim lososom i tartufima, piše Independent.

Prije ručka uživa u džinu i Dubonnetu (aperitivu baziranom na slatkom vinu) sa kriškom limuna i puno leda.

Za ručak jede nešto jednostavno, poput ribe sa povrćem – najčešće spanać ili tikvice. Takođe, voli piletinu sa roštilja i salatu. Ima pravilo da ne ruča ništa što sadrži skrob tako da se na njenom jelovniku nikada neće naći krompr, pirinač ili tjestenina.

Svaki dan pije i popodnevni čaj. Uz čaj pojede ili sendvič sa krastavcima, dimljenim lososom, jajima i majonezom, ili sa šunkom i senfom, a nekad se odluči i na slatku verziju poput sendviča od marmelade.

Večera filete od govedine ili divljači, fazana ili lososa. Meso se poslužuje sa umakom od pečuraka, pavlake za kuvanje i viskija. Za desert voli da pojede jagode ili slatke bijele breskve. Kraljica takođe obožava čokoladu, a dan obavezno završava sa čašicom šampanjca. (Dnevno.rs)