Kako da noćenje u nekoj od zemalja svijeta platite 1 dolar

Travel

Džejms Askvit upisao se u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađa osoba koja je posjetila sve države svijeta. Zahvaljujući svom iskustvu, došao je na ideju kako da ljudima širom svijeta olakša putovanja

Naime, Džejms je napravio aplikaciju Holiday Swap, koja je opisana kao pomoć pri snižavanju ukupne cijene putovanja. Aplikacija se reklamira kao Tinder za putovanja, a korisnici mogu pomoću nje da zamijene svoj dom s nekim drugim na nekoliko dana za simboličnu cijenu od jednog dolara po noćenju.

Putnici mogu da koriste aplikaciju kako bi sebi zanimljive nekretnine zabilježili, a s vlasnicima se potom naknadno dogovorili kad bi zamijenili svoje domove.

– Milenijumska generacija je budućnost, a njeni pripadnici žele više za manje novca. S napretkom tehnologije gradimo pravu svjetsku turističku zajednicu i koristimo sve što imamo na raspolaganju kako bismo istražili svijet – izjavio je tvorac aplikacije, piše punkufer.hr.

Da se Holiday Swap dobro razvija pokazuje i podatak da postoji već više od 50 zemalja u kojima se nude nekretnine, uključujući SAD, Australiju, Brazil, Japan…