Airbnb zabranio žurke u smeštaju, ograničava i kapacitete

Travel

Takođe, u jednom smještaju moći će da bude 16 ljudi, uz nekoliko izuzetaka za neke prostore.

Kompanija kaže da će pokrenuti pravne postupke ako gosti ili domaćini prekrše pravila.

“Globalna zabrana žurki i događaja je u najboljem interesu javnog zdravlja”, navodi se u izjavi Airbnba.

U saopštenju se dodaje da je u 73% smještaja izričito zabranjeno pravljanje žurki, ali i da su neki domaćini dozvolili male zabave, poput proslava rođendana.

Uprkos tome, Airbnb je priznao da su neki njegovi gosti kršili zabranu.

“Smatramo da je takvo ponašanje nevjerovatno neodgovorno – ne želimo tu vrstu posla i svako ko se bavi ili dopušta takvo ponašanje ne pripada našoj platformi”, saopšteno je.

Da bi se pridržavala pravila socijalne distance, kompanija je sa sajta uklonila i filtere za pretragu smještaja “pogodnih za događaje” i “dozvoljene su zabave i događaji”.

I ranije ovog mjeseca Airbnb je zabranio mlađima od 25 godina u Velikoj Britaniji da rezervišu čitave domove, nakon što je istu mjeru uveo u Kanadi i SAD-u.

Kao i druge turističke firme, Airbnb je teško pogođen pandemijom koronavirusa – iako je u julu rečeno da su kupci rezervisali više od milion noćenja u jednom danu, prvi put od marta.

Firma sa sjedištem u San Francisku takođe je ove nedelje objavila da planira da izađe na berzu. U aprilu je prikupio 2 milijarde dolara (1,5 milijarde funti) od investitora, koji su vrijednost kompanije procijenili na 18 milijardi dolara.