Kineski Singulato konkurent Modelu 3

Ovogodišnji Auto salon u Pekingu bio je svojevrsni sajam električnih automobila, dominirali su mahom kineski modeli, koji bi trebalo da predstavljaju revoluciju kineske automobilske industrije

Poslednji u nizu, koji je predstavljen javnosti je Singulato iS6 proizvođača Zhinche Auto. Ovaj CUV (Crossover utility vehicle) ima dva elektromotora koji zajedno isporučuju 350 KS uz 580 Nm obrtnog momenta. Detalji kapaciteta baterije su i dalje nepoznati, ali na osnovu podataka NEDC (New European Driving Cycle), domet Singulata će biti oko 400 kilometara, prenosi B92.

Prednji dio ovog CUV-a podseća na Range Rover, a od Rolls-Roycea je pozajmljen suicide sistem otvaranja vrata.

Zadnjim dijelom dominiraju ovalna štop svjetla uz jedno kočiono koje se prostire cijelom dužinom gepeka, a iznad se nalazi displej na kojem je moguće ispisivanje određenih poruka.

U unutrašnjosti dominira 15,6-inčni multimedijalni sistem koji je moguće podesiti da bude postavljen horizontalno ili vertikalno, dok je kontrola dabla ekran od 12,3 inča koju prati 16,4-inčni head-up displej.

Otvori za vazduh nalik na farove daju ovom CUV neočekivan premijum izgled. Singulato iS6 posjeduje i drugi nivo tehnologije autonomne vožnje, a dostupan je u verzijama sa pet ili sedam sjedišta.

Zhinche Auto će da ovaj model početi da proizvodi sredinom ove godine, a cijena bi trebalo da se kreće 30-43 hiljade dolara.

Kineski proizvođač najavljuje Singulato iS6 kao konkurenciju Tesli Modelu 3. Vidjećemo da li će tako misliti i kineski pomodni kupci.