Mesi produžio ugovor, nedeljno 570.000 eura

Uz Kristijana Ronalda najbolji igrač današnjice potpisaće drugi najunosniji ugovor ikada, pošto prvo mјesto zauzima Karlos Teves koji u Kini prima 700.000 eura nedeljno

Mesi će nedeljno zarađivati 570.000 eura. Barselona je objavila i novu otkupnu klauzulu koja će glasiti 300 miliona eura.

Mesi je prethodnih nedelja navijače katalonskog kluba malo zabrinuo, s obzirom da mu je stari ugovor isticao u 2018. godini, a dogovora između dvije strane još nije bilo.

Argentinac je u Barselonu došao sa 13 godina i čim se priključio prvom timu pokazao je raskošni talenat. Do sada je odgirao 585 utkamica za Barsu i uspio da postigne čak 510 golova.

On je pet puta osvajao Zlatnu loptu, a sa Barselonom je osvojio 29 trofeja, od kojih devet šampionskih titula, četiri Lige šampiona, pet trofeja Kupa kralja, po tri Superkupa Evrope i svjetska klupska prvenstva, kao i šest titula u Superkupu Španije.

„Klub je veoma srećan zbog ugovora i posvećenosti Mesija, najboljeg fudbalera u istoriji, koji je proveo cijelu profesionalnu karijeru u Barsi i predvodio ekipu do nevjerovatnih uspjeha“, navodi se u saopštenju Barselone.