Ona je najbogatija žena sa ovih prostora, a sve je stekla razvodom

Slavica Eklston rođena je u Rijeci 1958. kao Slavica Radić. U mladosti se bavila manekenstvom, a 1982. upoznala je Bernija Eklstona

Nju je Selebreti Net Vort proglasio jednom od najbogatijih ljudi na svijetu. Slavica je zasjala na visokom šestom mestu, a pre nje su Džordž Lukas, Stiven Spilberg, Opra, Pol Mekartni i Džejmi Gerc.

Na listi najbogatijih manekenki svih vremena, Slavica je zauzela prvo mjesto s 1,2 milijarde dolara imovine. Na istoj listi se, nešto niže nalaze i njene ćerke Tamara (33) i Petra (29).

Slavica je većinu novca stekla udajom za kralja Formule 1, Bernija Eklstona (87), a godinama je bila zadužena za njegove promotivne događaje. Njihov razvod je drugi najskuplji razvod svih vremena, a Slavica je profitirala s milijardu više na računu.

Nakon razvoda od milijardera Bernija 2009, gospođa Eklston je često u Dubrovnik dolazila u društvu ćerki Petrei Tamare, a prije nekoliko godina na odmor je povela i prijateljicu Saru Ferguson (58), vojvotkinju od Jorka, inače bivša supruga princa Endrjua (58), brata poznatijeg princa Čarlsa.

Kako pišu hrvatski mediji, Slavica je u blizini Stona na Pelješcu kupila imanje vrijedno 2,5 miliona evra.

Slavica Eklston rođena je u Rijeci 1958. kao Slavica Radić, a njena porodica potiče iz okoline Laktaša. U mladosti se bavila manekenstvom, a 1982. upoznala je Bernija Eklstona. S njim je u braku bila 23 godine. Bili su neobičan par, uz 28 godina razlike u godinama, a bogati Berni bio je od supruge niži cijelih 30 centimetara.

Njihov brak bio je problematičan, a Berni je čak od supruge često dobijao i batine. Ipak, tvrdio je da ju je voleo.