Ilon Mask predstavio najvažniji Teslin automobil do sada

Automobil

Čekanju je konačno došao kraj – stigao je novi Tesla. Najsnažnija verzija vrijedna 60.000$ će imati ubrzanje iz mjesta do 100 km/h za 3,5 sekundi.

“Ima funkcionalnsot SUV-a, ali se vozi kao sportski automobil. Ova stvar će biti vrlo brza u krivinama”, rekao je direktor Tesle Ilon Mask.

Model Y sa dva elektro-motora i pogonom na sva četiri točka će koštati 51.000%, a ova i najsnažnija verzija će takođe biti dostupne od 2020.

Najjeftinija vartijanta čija će autononija biti 370 KM će se u prodaji naći od 2021. godine.

Prostraniji od Modela 3, ali ne toliko impozantan kao Model X, Model Y ima sedam sjedišta, ali će treći red sjedišta biti dostupan tek od 2021.

Maks očekuje pet zvjezdica na testovima sudara i visoke ocene bezbjednosti: “Biće najbezbjedniji SUV srednje veličine do sad”.

Enterijer umnogome liči na unutrašnjost Modela 3, uz standardan dizajn tu je 15-inčni ekran osjetljiv na dodir, panoramski krov i prtljažni prostor od 1.868 litara.

Tesla je predstavio Model Y u ključnom trenutku za kompaniju, nakon što je Model 3 postao najprodavaniji električni automobil u svijetu i to samo zahvaljujući prodaji u SAD, a neposredno nakon što je počela njegova prodaja u Evropi.